Општина Варварин расписала Конкурс за стипендирање најбољих студената

Комисија за стипендирање студената општине Варварин расписала је у понедељак, 15. новембра, Конкурс за доделу стипендија за студенте са територије варваринске општине, за школску 2021/22 годину, обавестила нас је председница Комисије Марија Ђорђевић.

Право на општинску стипендију, која на месечном нивоу износи 9.000,00 динара, имају студенти који су у текућој школској години први пут уписали другу годину студија првог степена, основне академске студије, основне струковне студије, годину другог степена студија, мастер академских студија, специјалистичке струковне студије, специјалистичке академске студије и годину трећег степена студија докторске студије на високо школским установама чији је оснивач Република Србија, на режиму финансирања из буџета Републике Србије.

“Услови су да је студент држављанин Републике Србије, са пребивалиштем на територији општине Варварин или избегло и расељено лице са боравиштем на територији општине Варварин најмање 5 година пре расписивања Конкурса, да постиже резултате у студирању изражене кроз високу просечну оцену најмање 8 на претходној години студија, да није корисник републиког кредита или ступендије и да није у радном односу”, наводи Марија Ђорђевић.

Право на стипендију остварују студенти најдуже до навршене 26 године старости, а студенти докторских студија до навршених 29 година старости. Стипендија се може доделити у складу са условима Конкурса и студентима који су током школовања променили високошколску установу.

“Уз пријаву на Конкурс студенти подносе потврду и уверење факултета о уписаној наредној години студија са просечном оценом из претходне године студија од најмање 8, уверење о пребивалишту, односно боравишту, очитану личну карту и копију текућег рачуна, потврду или уверење Републичког Фонда ПИО, испоставе у Варварину, да нису у радном односу. Општинска управа општине Варварин, по службеној дужности, моћи ће да прибави потврде из Фонда ПИО, као и уверење о пребивалишту, односно боравишту, тако да су студенти дужни да донесу уз пријаву само потврду или уверење факултета о уписаној наредној години студија са просечном оценом из претходне године студија, очитану личну карту и копију текућег рачуна”, објашњава председница Комисије.

Конкурс је расписан у понедељак 15. новембра и трајаће до 30. новембра 2021. године. Утврђена висина студентске стипендије за школску 2021/22 годину је 9.000,00 динара, што је више у односу на републичку која износи 8.400,00 динара.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
1
0
Ваш коментар на ову вест?x