Општина Варварин улаже велике напоре у борби против вируса SARS-CoV-2

Епидемиолошка ситуација у темнићком крају лагано се стабилизује, смањен је и број прегледа у COVID амбуланти варваринског Дома здравља “Др Властимир Годић”, а по речима председнице општине Варварин др Виолете Лутовац Ђурђевић број инфицираних грађана који је током протекле недеље прелазио бројку од 20 новоинфицираних на дневном нивоу, протеклих дана се спустио испод 10.

Вакцинација на пункту у Варварину вакцином против корона вируса врши се и даље, а од уторка је и екипа здравствених радника COVID амбуланте на терену где се обавља вакцинација најстаријих и непокретних суграђана који су исказали интересовање за вакцинацију, а нису у могућности да оду до Дома здравља.

“Вакцинација и ревакцинација одвијају се по протоколу, доста је људи заинтересовано за имунизацију против корона вируса, али бих опет искористила прилику да позовем суграђане који још нису да се пријаве за вакцинацију преко портала еУправе”, наглашава председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић и додаје да старији и непокретни суграђани од уторка имају прилику да им екипа дође на кућну адресу и имунизацију спроводе по протоколу и у кућним условима.

Од почетка вакцинације до данас прву дозу цепива против вируса SARS-CoV-2 примило је 1.547 становника темнићког краја, ревакцинисан је 1.071 становник, вакцина има довољно тако да сви који су се пријавили за имунизацију биће обавештени када могу да дођу по своју дозу.

“Штаб за ванредне ситуације општине Варварин свакодневно ради на смањењу ризика и улаже велике напоре како би се ситуација стабилизовала потпуно. Апелујем овим путем и на наше суграђане да поштују све епидемиолошке мере, ситуација у целој земљи је нестабилна што се тиче корона вируса и једино уз поштовање свих епидемиолошких мера можемо да превазиђемо проблем са којим се сусрећемо. Од нас самих и од наше одговорности зависи да ли ћемо заштитити и себе и друге”, поручила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Од почетка пандемије корона вируса у општини Варварин инфицирано је 928 становника, а у овом тренутку активна су 156 случаја.

3 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x