Општинска изборна комисија прекинула све изборне радње

На седници Општинске изборне комисије (ОИК) одржане 16. марта 2020. године донето је Решење о прекиду свих изборних радњи у спровођењу избора за одборнике у Скупштини општине Варварин, расписаних за 26. април ове године, све док траје ванредно стање проглашено због ситуације са корона вирусом COVID-19.

По речима председнице ОИК-а у Варварину, Гордане Петровић, престају да теку и рокови за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора, док ће нови рокови за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине општине Варварин бити утврђени у складу са временом наставка спровођења изборних радњи које ће бити установљено одлуком о престанку ванредног стања, а када се за то стекну услови, док све до сада предузете изборне радње у поступку спровођења избора остају на правној снази.

Иначе, ОИК је до сад прогласио две изборне листе, “Александар Вучић – За нашу децу” и “ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”, док ће остали политички субјекти морати да сачекају до укидања ванредног стања са прикупљањем потписа подршке и изборним радњама.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x