Почела рехабилитација 200 километара ауто-путева

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је данас радове на рехабилитацији деонице ауто-пута Београд–Ниш, између Појата и Ражња.

Михајловић је указала на то да је ово први пут да су радови на одржавању путева кренули на почетку грађевинске сезоне, објаснивши да нема разлога да се са тим почиње у јулу и августу, односно у јеку летње сезоне.

“Тренутно се ради рехабилитација ауто-пута на три места и важно је да припремимо све за саобраћај којег ће, верујемо, бити више, у наредним месецима”, рекла је она, додавши да је на данашњи дан 4.200 радника ангажовано на највећим инфраструктурним пројектима у Србији.

Потпредседница Владе је изнела податак и да је у марту и априлу ове године на ауто-путевима забележено 4,8 милиона аутомобила, што је за четири милиона мање него прошле године у исто време.

“Бележимо пад обима саобраћаја од 60 одсто, а процене су да ће пад прихода износити приближно 30 милиона евра. Штете у друмском саобраћају до краја године биће око пола милијарде евра”, рекла је Михајловић.

“С друге стране, опредељени смо да не смањујемо новац за одржавање путева, нити ће било шта трпети у изградњи нових и рехабилитацији постојеће путне мреже”, поручила је она.

Директор ЈП “Путеви Србије” Зоран Дробњак рекао је да ће се ове године радити рехабилитација приближно 200 километара ауто-путева у вредности од приближно пет милијарди динара.

Према његовим речима, захваљујући Влади Србије и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, добијена су средства за одржавање и рехабилитацију деоница ауто-пута.

“Радиће се код Суботице, као и око Ниша и Дољевца и Мерошине. На овој деоници радимо рехабилитацију у дужини од 13 километара, вредности око 350 милиона динара и биће готова крајем маја. Више од 25 година није се радило на томе”, истакао је Дробњак.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x