Помен хероју Зорану Ивановићу, лик и дело трстеничких хероја никада не заборавити

Међу младим војницима херојима који су се борили и дали своје животе на Kосову и Метохији 1999. године био је и Зоран Ивановић, један од 12 хероја трстеничког краја. Зоран је страдао током злочиначке агресије НАТО алијансе, а у знак сећања на овог храброг младића сваке године на спомен чесму у Трстенику 2, која носи његово име, полажу се венци и цвеће, а у његову част одржавају се и турнири у малом фудбалу.

Помену хероју Зорану Ивановићу, који је живот дао за своју земљу 31. марта 1999. године, поред чланова породице присуствовали су и председница општине Трстеник Милена Турк, председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић, помоћник председнице општине Трстеник Ненад Смиљковић и члан Општинског већа Владимир Дачић.

Венце су, поред поменутих, положили представници МЗ Трстеник 2, Зоранове мајка и сестра, а скупу се обратила председница општине Трстеник Милена Турк подсетивши на агресију НАТО пакта на нашу земљу, на њихове злочине и убијање недужних грађана, наших војника који су храбро бранили своју земљу и народ, на рушење објеката, међу којима је страдао и трстенички стогодишњи мост, симбол града.

Председница Турк је нагласила да је обавеза свих грађана трстеничке општине да лик и дело Зорана Ивановића и осталих трстеничких хероја никада не буду заборављени.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x