Приоритет довођење нових инвеститора у општину Варварин

Уређење Пословне зоне у Селу Варварин основни је предуслов за долазак инвеститора у општину Варварин и један је од приоритета општинског руководства, поред стварања услова за изградњу Индустријске зоне у Варварину, а са циљем смањења броја незапослених и стварања услова за опстанак младих у темнићком крају.

Министарство привреде у Влади Републике Србије финансира уређење Пословне зоне у Селу Варварин са 25 милиона динара, изабран је извођач радова, а почетак радова на изградњи канализационе мреже и асфалтирању дела Пословне зоне очекује се већ у јуну месецу.

“Уређење Пословне зоне у Селу Варварин је од великог значаја за нашу општину јер ћемо тиме створити услове за потенцијалне инвеститоре који ће доћи у нашу општину. Ми у овом тренутку имамо заинтересоване инвеститоре који желе да улажу у нашу општину и да отворе фабрику и нама ће то у наредном периоду бити приоритет, да почнемо од почетка, да створимо услове и да са доласком инвеститора смањимо незапосленост у општини Варварин” наглашава председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Локална самоуправа припрема и План детаљне регулације у Горњем Катуну, а са циљем стварања услова за изградњу Индустријске зоне.

“Морамо да уђемо у поступак парцелације, препарцелације и да приведемо намени то земљиште у Горњем Катуну како би могли да створимо услове за потенцијалне инвеститоре и на овој локацији и како би имали сутрадан шта да им понудимо”, истакла је председница општине Варварин.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x