У Шаврану одржано Пето витешко надметање за часни Богојављенски крст

У селу Шавране, у близини Крушевца, данас је одржано Пето витешко надметање за часни Богојављенски крст, које је одржано уз благослов Његовог преосвештенства, епископа крушевачког Господина др Давида. Организатори су село Шавране, Црквена општина Јабланица, месна заједница Горњи Степош и Културни центар Крушевац, под покровитељством Града Крушевца.

Манифестација је отпочела Светом литургијом у цркви Покрова Пресвете Богородице, са молитвом водоосвећења на Расини. Након церемоније благосиљања пливача за часни крст, за коју су били задужени свештеници Крушевачке епархије, храброст и веру огледало је чак 64 такмичара.

Најмлађи, 12-то годишњи Вељко Николић (из Шаврана) већ четврти пут учествује у надметању, а најстарији пливач био је 60-то годишњи Животије Ристић. Часни крст освојио је Михајло Аџић (21 година), студент из Крушевца, иначе члан Ватерполо клуба “Расина”, који у својој биографији бележи још једну победу и то на истом надметању у Белој Води. Победнику, најмлађем и најстаријем учеснику, награде је уручио градоначелник Драги Несторовић.

Од цркве Лазарице до села Шавране, Часни крст су пронеле помоћник градоначелника Јелена Милановић и балкански првак у маратону (категорија ветерана) Даница Точиловац.

крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x