Колегијално одмеравање снаге Срба и Хрвата на “Лазаревом мегдану”

Међународни спортски спектакл у Трстенику под називом “Лазарев мегдан” по пети пут је одржан у сали биоскопа Дома културе. После интонирања химни Србије и Хрватске, две пријатељске репрезентације почеле су борбе за бодове. Ово такмичење заједнички су организовали Савез Србије за обарање руке, Клуб спортова снаге “Фитмаx”, уз подршку Општине Трстеник и неколико спонзора.

Председник Савеза Србије за спортско обарање руку Ненад Смиљковић оценио је да је “Лазарев мегдан” временом постао један озбиљан турнир, један од најбољих у Србији, који је стављен на место најбољих турнира у Европи, а труд се улаже и на сталном унапређивању овог такмичења како би достигло светски ниво.

“Са колегама из Хрватске успешно сарађујемо већ 10 година, направили смо и добре резултате у јуниорској категорији. Овај спорт је у Србији релативно млад, а наша процена је да се њиме бави око 300 професионалаца у 10 и више регистрованих клубова. Надам се да је публика уживала у занимљивим и неизвесним мечевима, честитам победничкој репрезентацији Србије, исто тако и колегама из Хрватске репрезентације на изузетној борбености”, истакао је Смиљковић упутивши захвалност и свим учесницима “Лазаревог мегдана”, као и организаторима, општини Трстеник и спонзорима који су помогли организацију овог такмичења.

Домаћини су лепо дочекали госте који су изразили захвалност и задовољство и похвалили организаторе овог такмичења, а пуно лепих утисака изнео је и Александар Јаковац, председник Хрватског и Европског савеза за спортско обарање руке.

“Хвала домаћину на срдачном пријему и дружењу, овај турнир у Трстенику је, могу слободно рећи, одмах испод светског Купа. Хрватска има Европског првака у јуниорској категорији, а Србија вицешампиона у категорији до 21 године и чекујем да ће у наредном периоду бити врхунских резултата у сениорској конкуренцији за Србију и Хрватску. Нашу сарадњу настављамо даље, а резултати ће се ускоро видети на наредним такмичењима”, очекује Јаковац.

Турнир је отворио меч између Нине Јанковић из Врњачке Бање и такмичарке из Хрватске Блаженке Трабић Когл, који је добила такмичарка Србије. У женској конкуренцији одржан је још један меч, а до краја је играно још 8, сваки се играо по пет рунди, док је укупни победник са 28 освојених поена била репрезентација Србије. Представници Хрватске освојили су 22 поена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *