Колегијално одмеравање снаге Срба и Хрвата на “Лазаревом мегдану”

Међународни спортски спектакл у Трстенику под називом “Лазарев мегдан” по пети пут је одржан у сали биоскопа Дома културе. После интонирања химни Србије и Хрватске, две пријатељске репрезентације почеле су борбе за бодове. Ово такмичење заједнички су организовали Савез Србије за обарање руке, Клуб спортова снаге “Фитмаx”, уз подршку Општине Трстеник и неколико спонзора.

Председник Савеза Србије за спортско обарање руку Ненад Смиљковић оценио је да је “Лазарев мегдан” временом постао један озбиљан турнир, један од најбољих у Србији, који је стављен на место најбољих турнира у Европи, а труд се улаже и на сталном унапређивању овог такмичења како би достигло светски ниво.

“Са колегама из Хрватске успешно сарађујемо већ 10 година, направили смо и добре резултате у јуниорској категорији. Овај спорт је у Србији релативно млад, а наша процена је да се њиме бави око 300 професионалаца у 10 и више регистрованих клубова. Надам се да је публика уживала у занимљивим и неизвесним мечевима, честитам победничкој репрезентацији Србије, исто тако и колегама из Хрватске репрезентације на изузетној борбености”, истакао је Смиљковић упутивши захвалност и свим учесницима “Лазаревог мегдана”, као и организаторима, општини Трстеник и спонзорима који су помогли организацију овог такмичења.

Домаћини су лепо дочекали госте који су изразили захвалност и задовољство и похвалили организаторе овог такмичења, а пуно лепих утисака изнео је и Александар Јаковац, председник Хрватског и Европског савеза за спортско обарање руке.

“Хвала домаћину на срдачном пријему и дружењу, овај турнир у Трстенику је, могу слободно рећи, одмах испод светског Купа. Хрватска има Европског првака у јуниорској категорији, а Србија вицешампиона у категорији до 21 године и чекујем да ће у наредном периоду бити врхунских резултата у сениорској конкуренцији за Србију и Хрватску. Нашу сарадњу настављамо даље, а резултати ће се ускоро видети на наредним такмичењима”, очекује Јаковац.

Турнир је отворио меч између Нине Јанковић из Врњачке Бање и такмичарке из Хрватске Блаженке Трабић Когл, који је добила такмичарка Србије. У женској конкуренцији одржан је још један меч, а до краја је играно још 8, сваки се играо по пет рунди, док је укупни победник са 28 освојених поена била репрезентација Србије. Представници Хрватске освојили су 22 поена.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x