Младе кошаркашице ОШ “Јован Курсула” пласирале се на међуопштинско такмичење, пласман обезбедила и Средња школа Варварин

У Хали спортова СЦ “Темнић” у Варварину одржано је Окружно такмичење у баскету 3 на 3 и кошарци за ученике основних и средњих школа, у конкуренцији дечака и девојчица. Председник Савеза за школски спорт општине Варварин Милан Лукић истиче задовољство чињеницом да је Варварин већ трећи пут заредом домаћин овог квалитетног такмичења.

“На Окружном такмичењу учествују екипе из целог Расинског округа, из општина Брус, Александровац, Трстеник и Варварин и град Крушевца. Нашу општину, у конкуренцији девојчица, представља ОШ “Јован Курсула”, у конкуренцији дечака ОШ “Свети Сава” из Бачине, а у категорији средњих школа Средња школа Варварин”, наводи Милан Лукић.

Он је упутио захвалност и директоркама ОШ “Јован Курсула” и Средње школе Варварин на помоћи при организацији Окружног такмичења и додао да је ово такмичење, пре свега, прилика за једно лепо дружење младих кошаркаша из Расинског округа. Лукић подсећа да су од почетка године организована и општинска такмичења у кошарци и одбојци.

На Окружном такмичењу у Варварину у баскету су најбољи били ученици Економско – трговинске школе из Крушевца, у категорији девојчица, а у категорији дечака ученици Медицинске школе из Крушевца. У такмичењу у кошарци прво место освојиле су ученице Средње школе Варварин,  а у конкуренцији дечака први су били крушевчки гимназијалци.

Када су у питању основне школе, у баскету најбоља је била екипа девојчица ОШ “Јован Курсула” из Варварина, а међу дечацима најбољи су били кошаркаши ОШ “Вук Караџић” из Крушевца. У такмичењу у кошарци исти су победници, међу девојчицама најбоље су младе кошаркашице ОШ “Јован Курсула” из Варварина, а међу дечацима кошаркаши ОШ “Вук Караџић” из Крушевца.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x