Успешна немачко – српска сарадња кроз реализоване пројекте

У Дому културе у Трстенику свечано је обележен јубилеј, 19 година немачко – српске развојне сарадње кроз бројне реализоване пројекте од 2000. године, кроз различите програме у сарадњи са Владом Републике Србије, локалним институцијама, Немачком организацијом ГИЗ, Немачком развојном банком КФW и бројним партнерима преко којих је Немачка финансијски подржала Републику Србију са више од 1,8 милијарди евра.

Изведена је позоришна представа “Пунолетство” и приређена тим поводом изложба под називом “Дела значе”. На прослави присутни су уживали у представи Рефлектор театра коју је режирала Милена Миња Богавац представивши на тај начин кључне области ове развојне сарадње Немачке и Србије.

Обраћајући се присутнима, председник Општине Трстеник Александар Ћирић захвалио је немачким донаторима. Он је у оквиру те развојне сарадње истакао изградњу новог висећег моста који је недавно отворен за пешаке, који својом дужином носи цевовод за снабдевање водом великог броја корисника са изворишта “Звездан” и “Прњавор”, кроз програм 2 Немачке развојне банке и донирање средстава за нови 4Д ултразвучни апарат, за потребе Дома здравља “Др Сава Станојевић”, који је донирала Амбасада СР Немачке у Београду.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x