Виолета Лутовац Ђурђевић у Парцану: У наредном периоду главни задатак подршка породицама са више деце

Кандидаткиња за народну посланицу изборне листе “Александар Вучић – Србија не сме да стане” Миљана Милојевић и прва на листи “Александар Вучић – Варварин не сме да стане” и кандидаткиња за председницу општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић обишле су Парцане, где су посетиле две вишечлане породице, породице Максимовић и Анђелковић.

Снежана Максимовић је мама две девојчице и једног дечака, а поред бриге о потомству, бави се и пољопривредом. Њена комшиница Данијела Анђелковић је мама три девојчице. Пољопривреда изискује много труда и рада и одрицања, али Снежана сматра да човек, који има вољу може успешно да хода на свим пољима.

“Ми се бавимо пољопривредом, сточарством смо кренули да се бавимо од ове године, мало смо и уложили, направили смо фарму, купили нешто од машина, смањили смо производњу јагода, првенствено због цене која је прошле године била лоша, али не баш толико ни због цене као због временских прилика које су последњих година баш лоше, али боримо се и идемо даље”, казала нам је Снежана Максимовић.

Она наглашава да је свој допринос дала, са троје деце и истиче да у овом селу живи око 80 детета, старости до 18 година. “Имамо 17-оро детета у школи и можемо слободно да се похвалимо са добрим наталитетом у нашем селу, јер се сваке године рађа све више деце, хвала Богу”, оцењује ова млада домаћица и пољопривредница.

Прва на листи “Александар Вучић – Варварин не сме да стане” и кандидаткиња за председницу општине др Виолета Лутовац Ђурђевић поручила је овом приликом да је њен задатак у наредном периоду још већа помоћ породици, а посебно женама које се баве пољопривредом.

“Две маме, две домаћице, два стуба породице су нас дочекале у Парцану, један велики понос наше прелепе Србије. Оне су нам показале колико су вредне, пре свега, у одгајању деце, јер је најодговорнији посао бити добар и квалитетан родитељ који служи за узор својој деци, а затим одржати и породицу на окупу и бавити се свим пословима које једно домаћинство захтева. Снежана је дивна мајка, дивна особа која се бори за своју породицу и још једном су ми показали да вођење општине захтева да се на овакве породице стави још већи акценат и то ће бити мој задатак у будућем периоду”, рекла нам је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она је оценила и да је план, који је предвиђен општинском буџетом за наредну годину, прави погодак, јер ће у будуће свака мајка која роди треће, четврто и свако следеће дете од локалне самоуправе добијати по 50.000,00 динара.

“Породице које имају већи број деце, као што су ове две дивне породице у Парцану, свака помоћ значи, не само новчана помоћ, него и пажња у виду обиласка, разговора са њима, њихови предлози и сугестије, а поготово што се овде ради о женама које се боре и за своје место где живе. Прво што су ми предложиле јесте ново дечије игралиште које би се налазило у школском дворишту у центру села, а које би служило за играње и дружење најмлађих становника овог села, а којих је 43 тог узраста и којима би то игралиште било најпотребније”, поручила је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Ове две вредне породице одлучиле су да остану на селу. У разговору са гошћама дале су своје предлоге, шта је то што је најпотребније у наредном периоду изградити у овом крају, а како би млади остали и опстали. Оно што је охрабрујуће, то је и чињеница да у Парцану данас живи нешто мање од 80 малолетних становника.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x