Др Виолета Лутовац Ђурђевић: Протекла година успешна, у 2022. велики изазови и још амбициознији планови

Општина Варварин у протеклој години и поред пандемије корона вируса са којом се бори цела земаљска кугла, успела је да реализује велики број значајних инфраструктурних пројеката. Радило се на уређењу саобраћајне и комуналне инфраструктуре, а средстима из локалног буџета асфалтирано је нешто више од 2,2 километара у темнићким селима. Изграђен је и мост у Малој Крушевици, а градила се и канализациона и водоводна мрежа.

Што се тиче инфраструктурних радова, утрошено је више од 80% планираних средстава, што је изузетно велика реализација, незапамћена претходних година, истакла је у новогодишњем обраћању председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић и нагласила да је на ове резултате веома поносна. Она је поручила да је циљ да у 2022. години та реализација буде и читавих 100%.

“Током 2021. године, средствима из локалног буџета, успели смо да асфалтирамо седам улица у шест месних заједница и то две улице у Бошњану и по једну улицу у Обрежу, Бачини, Залоговцу, Парцану и Горњем Крчину. Све што смо запланирани за 2021. годину успели смо и да завршимо, а поред реализованих радова на саобраћајној инфраструктури можемо да се похвалимо и добром реализацијом на изградњи канализационе и водоводне мреже где је реализовано 100% планираних радова. Нешто више од 20 милиона је утрошено на изградњи канализационе мреже и исто толико на изградњи водоводне мреже, а у 2022. години радићемо и у неким месним заједницама у којима се до сад није градило, а имајући у виду да имамо спремне пројекте”, подсетила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

У овој години планови су још већи и амбициознији, а поред изградње инфраструктуре општина Варварин ће још већу пажњу посветити социјалној и популационој политици, најављује председница варваринске општине и подсећа да је током 2021. године општинско руководство улагало и у образовање и у социјалну заштиту.

“Мислили смо и на наше студенте, двајали 6 милиона динара за студентске стипендије, тај тренд ћемо наставити и у овој години и трудићемо се да нашим суграђанима будемо на услужи још и више него претходне године. Оно што је ново, то је да смо буџетом за ову годину планирали и средства за брачне парове, а сви парови који брак склопе у овој години добиће по 10.000,00 динара, једну симболичну новчану помоћ од стране општине као сигнал да општинско руководство мисли на младе који улазе у брак. Определили смо и за ову годину буџетом милион динара за набавку уџбеника за ђаке прваке тако да ће и ове године родитељи бити ослобођени куповине уџбеника”, истиче председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Пожелевши суграђанима срећне новогодишње и божићне празнике, она је подсетила да су врата Општинске управе отворена за све грађане и да је актуелно локалне руководство и ове године ту да саслуша њихове предлоге и проблеме.

“Желим да овом приликом свим становницима општине Варварин честитам новогодишње и божићне празнике, желим им да празнике проведу у породичном окружењу, да буду одговорни с обзиром на ситуацију у којој се налазимо и да нам Нова 2022. година, пре свега, донесе здравље, мир, срећу и више разумевања”, поручила је др Виолета Лутовац Ђурђевић, председница општине Варварин.

3.7 3 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x