Значај улагања у спортску инфраструктуру

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић наставио је своју редовну акцију обилазака локалних самоуправа широм Србије данашњом посетом Свилајнцу, Рековцу, Параћину и Крушевцу.

Настављено је континуирано опремање школских фискултурних сала у склопу редовног програма Министарства омладине и спорта, те су нове, вредне комплете спортске опреме и реквизита данас добиле Средња школа у Свилајнцу, Економско-трговинска и Технолошка школа у Параћину, као и Основна школа “Јован Јовановић Змај” у Крушевцу.

Удовичић је током посете обишао нове спортске терене у Рековцу чију је реконструкцију финансирало Министарство омладине и спорта, као и радове на изградњи стадиона ФК “Јединство” у Крушевцу и истакао значај улагања у спортску инфраструктуру.

Он је истакао да је циљ Министарства омладине и спорта да из године у годину расте број деце широм Србије којима ће спорт бити доступан пре свега у фискултурним салама и на спортским теренима у њиховом месту.

Министар је додао да се управо ту и праве први спортски кораци и стварају будући шампиони и репрезентативци.

“Константним улагањем у спортску инфраструктуру радимо на стварању што бољих услова за бављење спортом на локалу и задовољство ми је да видим да постижемо видљиве и жељене резултате. Постављамо нове стандарде и градимо још успешнију будућност српског спорта. Настојимо да подстичемо наше најмлађе да се баве физичком активношћу, јер само тако могу да стекну здраве навике и да им спорт буде свакодневни избор”, поручио је министар.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x