Откуп купине у селима Горњег Темнића у пуном јеку, произвођачи незадовољни ценом

Берба купине у селима Горњег Темнића, Маренову, Залоговцу, Парцану и Малој Крушевици, је у току, али пољопривредни произвођачи нису задовољни овогодишњом откупном ценом имајући у виду да је због великих врућина које су захватиле ове крајеве потребно и свакодневно поливање засада овог воћа на парцелама.

Како сазнаје Темнић.Инфо, тренутна откупна цена сорте купине “Чачанка” је 50 динара по килограму, “Thornfree” откупљивачи плаћају 60 динара за килограм, док за килограм сорте “Loch Ness”, која се бере у специјалним пластичним чинијама и за коју се инсистира на квалитету, у хладњачи у Залоговцу исплаћују 120 динара. У хладњачи “Добра земља” у Обрежу цена “чачанке” је 40 динара.

Иначе, становништво варваринске општине се претежно бави пољопривредном производњом, а према речима произвођача купине, с тим колико је потребно уложити да би се произвело ово воће, досадашња цена уопште није задовољавајућа тако да, поред сигурног откупа, потребна је и стабилна цена да би пољопривредници, поред тога да извучу уложен новац у производњу, могли нешто и да зараде.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x