Потписани уговори за наставак радова на локацији Аеродром “Росуље”

У Градској управи у Крушевцу потписани су уговори за наставак радова на локацији Аеродром “Росуље”. Уговор са предузећем “Аеродроми Србије” и извођачем радова “СК Монт Инжењеринг” потписала је градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић и том приликом истакла да се настављају радови на изградњи Аеродрома “Росуље” по унапред предвиђеној динамици.

Михајло Здравковић, директор предузећа “Аеродроми Србије” Д.О.О. Ниш подсетио је да је стратегија Владе Србије да сви локални аеродроми буду целина и да се са једног места управља над њима.

Пројекат изградњe хангара на к.п.бр.3177 КО Паруновац на локацији аеродрома “Росуље” у Паруновцу је израдило ЈП за урбанизам и пројектовање. Инвеститор је Град Крушевац, финансијер овог пројекта је предузеће “Аеродроми Србије” Д.О.О. Ниш, а средства је одобрила Влада Републике Србије и за прву и за другу фазу изградње хангара.

Прва фаза изградње хангара је завршена, вредност инвестиције је 10.000.000,00 динара. Извођач радова је предузеће “Грађинг” Александровац, а у оквиру прве фазе завршени су земљани радови, радови на темељу и челичној конструкцији хангара (димензија 30х20 метара).

Овом приликом у Крушевцу су потписана два уговора и то о финансирању друге фазе изградње објекта – хангара и њега су потписaли Град Крушевац и  “Аеродроми Србије” Д.О.О. Ниш, као и уговор  о извођењу радова на Аеродрому “Росуље”, који су потписали Град Крушевац (инвеститор), “Аеродроми Србије” Д.О.О. Ниш (наручилац) и “СК Монт Инжењеринг” (извођач).

Друга фаза обухвата све остале радове до завршетка хангара као и електро и  хидро инсталацију, системе за дојаву заштиту од пожара. Вредност тих радова је 14.401.068 динара са ПДВ-ом, а рок за завршетак је 60 дана.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x