У трстеничким средњим школама успешно тече уписни круг

Упис ученика у први разред у две средње школе у Трстенику завршава се у суботу, 6. јула, када ће се тачно знати колико је и у којим смеровима ученика уписано и колико има одељења. После објављеног распореда за упис ученика у Техничкој школи, према речима директора Техничке школе Велибора Јовковића, у овој средњој школи планиран је упис 168 ученика, односно шест одељења.

До сада, после другог уписног круга, попуњена су места у пет одељења, док је остало непопуњено једно одељење у смеру техничар мехатронике. У одељењу машински техничар моторних возила пријавило се само шест ученика, а осим у школи ученици се могу уписати и електронским путем на расположиви имејл Техничке школе до 6. јула ове године. Након августовског поправног рока ученика осмог разреда основне школе, следи додатни упис.

“До сада смо попунили око 82% места, а 73 одсто ученика је остварило своју прву жељу. Из овога се може закључити да смо овај посао одрадили успешно и хтео бих да додам и лепу вест за наше ученике, а то је да ће наша школа за ученике првог разреда, у сарадњи са општином Трстеник, обезбедити уџбенике, што је још једна погодност коју школа пружа ученицима и њиховим родитељима. Ђаци путници ће имати бесплатан превоз, што је такође велика погодност. После 6. јула ћемо коначно видети право стање уписа, а резултати ће бити истакнути на огласној табли наше школе и на сајту, па ученици и њихови родитељи све то могу видети”, рекао нам је Велибор Јовковић, директор трстеничке Техничке школе.

Упис ученика у први разред Гимназије “Вук Караџић” у Трстенику се такође успешно одвија, а према речима Сузане Бороте ученици су бирали један од три образовна смера. Попуњена су места у информатичком и природно – математичком смеру, па су тако направљена четири одељења, док у друштвено – језичком смеру има још слободних места.

“До сада је уписано око 60 ученика, а пошто уписни рок траје до суботе 6. јула очекујемо да и електронским путем буде пријављено још ученика. Највеће интересовање било је за природно – математички смер, ту је попуњено, као што је и планирано, једно одељење од 28 ученика. Било је интересовања и за друштвено – језички смер и ту имамо два одељења која нису још увек попуњена, али се надамо да ћемо и њих попунити. Напоменула бих на крају да право подношења листе опредељења имају само ученици који нису распоређени у првом уписном кругу и то само на места која су остала слободна после првог уписног круга”, додаје на крају Сузана Борота из Гимназије “Вук Караџић” у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x