Уручене дипломе 60. генерацији студената – инжињера Академије струковних студија “Шумадија”

У Амфитеатру Академије струковних студија “Шумадија”, Одсек у Трстенику, на свечаности су уручене дипломе мастер – специјалистичких и основних мастер студија 60-ој по реду генерацији студената – инжињера. Према речима др Милана Ђорђевића, председника АСС “Шумадија” у Крагујевцу, Одсек у Трстенику је један од најбољих у Академији по питању организованости и успешних досадашњих резултата професора и студената, као и свих добијених награда.

“Очекујемо да у овом Одсеку и даље раде, као и до сада, квалитетно, поготово што се сада појављују нови студентски програми са којима ће се у рад кренути од јесени ове године. Програми су занимљиви и интересантни, тако да ће и они у наредном периоду дати резултате. Укључили смо у рад и мастер машинство, тако да полако комплетирамо програм”, рекао нам је др Милан Ђорђевић.

Руководилац овог одсека у Трстенику проф. др Горан Миодраговић каже да ова генерација има 115 дипломаца који су вредним радом и трудом заслужено стекли дипломе. Ова високошколска установа најпре је носила назив Висока техничка машинска школа струковних студија, а од 2019. године постоји као Академија струковних студија “Шумадија” – Одсек у Трстенику.

“На основним студијама уручили смо преко 100 диплома, смерови су друмски саобраћај, информационе технологије, машинско инжињерство, на специјалистичким струковним студијама безбедност и регулисање друмског саобраћаја. Поделили смо дипломе и нашим свршеним студентима који су дипломирали на смеру инжињерство друмског саобраћаја у нашој високошколској јединици у Бору. Иако могу слободно рећи да смо мали по броју студената и професора, нисмо мали по значају и начину на који образујемо младе људе. Интересантно је да смо од 2024. године добили акредитације и радићемо на три студијска програма струковних студија, а то су друмски саобраћај и транспорт, машинско инжињерство и на информационим технологијама. Идуће године очекујемо више од 110 дипломаца”, рекао нам је проф. др Горан Миодраговић.

Ове године за најбољег студента специјалистичких студија проглашена је Јелена Андрејић, инжињер специјалистичких студија, регулисање безбедности друмског саобраћаја, са просечном оценом 9.67. Најбољи дипломац на основним студијама је Анђела Егерић, инжињер струковних студија за друмски саобраћај, са просечном оценом 9.85.

Проглашени су и студенти који су на овом одсеку постигли најбоље просечне оцене на мастер струковним студијама. Најбољу просечну оцену 9.39 остварио је инжињер мастер струковних студија и информационих технологија Стефан Миленковић, на специјалистичким струковним студијама најбољу просечну оцену 9.67 остварила је инжињер специјалистичких струковних студија Јелена Андрејић, а на основним струковним студијама најбољу просечну оцену 9.85 постигла је инжињер струковних студија друмског саобраћаја Анђела Егерић. Најбољу просечну оцену 8.82 у смеру машинско инжињерство постигао је Анте Гордон, док је на смеру информационе технологије највишу просечну оцену 8.61 остварио инжињер струковних студија и информационих технологија Никола Шеровић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x