Заказана конститутивна седница локалног парламента, Варварин добија ново руководство

Председница Привременог органа општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић заказала је за 23. јануар, са почетком од 12 часова, конститутивну седницу новог сазива Скупштине општине Варварин, са 9 тачака дневног реда.

Након разматрања Извештаја Општинске изборне комисије (ОИК) о спроведеним изборима за одборнике у Скупштини општине Варварин, следe именовање чланова Верификационог одбора, Извештај Верификационог одбора, потврђивање мандата одборника Скупштине општине Варварин, а затим и полагање заклетве изабраних одборника.

У наставку заседања одборници новог сазива Скупштине општине Варварин бираће председника локалног парламента и његовог заменика, следи именовање секретара Скупштине, а након тога и избор извршних органа локалне власти: председника Општине, заменика председника Општине и чланова Општинског већа.

Да подсетимо, на децембарским изборима изборна листа Српске напредне странке (СНС) “Александар Вучић – Варварин не сме да стане” освојила је 20 мандата, листе “Ивица Дачић – Премијер Србије” и “Народна странка за наше људе” по 5 мандата, Група грађана “Проф. Зоран Миленковић – Може другачије за нашу општину” 3 и коалиција “Национално окупљање” Српске странке Заветници и Српског покрета Двери 2.

У протеклом периоду, од јунских избора 2020. године, до децембарских 2023. апсолутну већину у локалном парламенту имала је Српска напредна странка, након последњих избора ситуација је непромењена, тако да напредњацима, који су остварили бољи резултат у односу на 2020. годину, за нормално функционисање и вођење општине нису потребни коалициони партнери.

3 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Varvarinac
Varvarinac
6 месеци раније

Da li je moguce da osim naprednjaka i zavetnika nema mladih u ovim drugim strankama koji nesto vrede nego decenijama jedni te isti ljudi se vrte u krug?

Последњи пут изменио 6 месеци раније корисник Varvarinac
1
0
Ваш коментар на ову вест?x