Изузетан успех ученика Средње школе Варварин на окружној “Књижевној олимпијади”

На Окружном такмичењу из српског језика и књижевности “Књижевна олимпијада”, одржаном прошлог викенда у Средњој школи “Свети Трифун” у Александровцу, ученице Средње школе Варварин оствариле су изузетан успех освојивши прво, друго и три трећа места.

Професор српског језика и књижевности у Средњој школи Варварин, Саша Живадиновић, подсећа да су циљеви овог такмичења популаризација предмета српски језик и књижевност и развијање љубави према читању и тумачењу књижевних дела.

“Ученици Средње школе Варварин учествовали су на популарној “Књижевној олимпијади” и остварили су, традиционално, добре резултате. Највећи успех постигли су ученици трећег разреда, конкретно, Катарина Глигоријевић освојила је прво место и пласирала се на Републичко такмичење,  Анђела Петронијевић освојила је друго место, док су Уна Михајловић и Миљана Лазовић освојиле треће место. Ученица првог разреда машинске струке Теодора Анђелковић освојила је треће место”, наводи проф. Живадиновић.

“Ово су заиста фантастични резултати, с обзиром на величину наше школе и број ученика, тако да користим прилику да се захвалим и честитам свим такмичарима који су достојно презентовали нашу школу, као и да Катарини пожелим пуно успеха на Републичком такмичењу”, каже проф. Саша Живадиновић.

Катарина Глигоријевић истиче да је освојити прво место на “Књижевној олимпијади” леп осећај, али и додаје да ништа од тога не би било могуће без великог труда и вредног рада.

“Желела бих да се захвалим, пре свега, професору Саши Живадиновићу, он нас је доста мотивисао, како мене тако и моје другарице које су освојиле друго и треће место, што је исто велики успех. Желим да се захвалим и својој тетки која ме је мотивисала да почнем да читам књиге, пошто пре тога и нисам баш нешто волела да читам књиге. Све је могуће ако се довољно потрудимо и ако довољно верујемо у то”, каже Катарина Глигоријевић.

Теодора Анђелковић ученица је првог разреда Средње школе Варварин, смер машински техничар моторних возила. Она истиче да јој то није представљало велику препреку да учествује на такмичењу “Књижевна олимпијада”.

“Захваљујући професорки Милици Станојевић постигла сам велики успех, треће место. С обзиром да сам се први пут сусрела са неким оваквим тестом из српског језика и књижевности јако сам захвална на томе, јер без оволиког труда и вежбања, не бих то могла без ње”, каже Теодора Анђелковић.

Професорка српског језика и књижевности Милица Станојевић истиче да је за похвалу то што су ове године на “Књижевној олимпијади” учешће узели и ученици стручних смерова Средње школе Варварин – економски техничар и машински техничар моторних возила.

“Наши ученици су остварили запажене резултате, с обзиром да су се први пут сусрели са оваквим тестом и оно што је највећи успех, осим награда које су понели, јесте управо мотивација која живи у њима и жеља за такмичењем наредне школске године”, оцењује проф. Милица Станојевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x