Град Крушевац наградио најбоље ученике и студенте

Град Крушевац је доделио стипендије за школску 2022/2023.годину ученицима средњих школа и студентима, као и средњошколцима и студентима са инвалидитетом. Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић истиче да је ове године право на стипендију стекло 30 средњошколаца и 11 студенат, а повећан је и износ – за ученике средњих школа 7.700,00 динара (прошле године је било 5.000,00), а за студенте на 12.800,00 (прошле године 8.000,00).

“Правилником је проширен број стипендиста – лицима са инвалидитетом и студентима свих нивоа образовања – основне, мастер и докторске студије. Овом приликом вам честитам на добијеним стипендијама и желим да нагласим да се највећи потенцијал сваке земље огледа у образовању младих. Сваки ваш успех је наше велико богатство и инвестиција у лепшу будућност. Честитам и вашим родитељима, наставницима, професорима који су вас подржавали на путу успеха”, изјавила је градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић.

Стипендије ученицима су уручили председник Скупштине града Крушевца Предраг Вукићевић, заменик градоначелнице Александар Јовановић и начелница Градске управе Весна Анђелић, а студентима – градоначелница Јасмина Палуровић.

У име награђених захвалила се Кристина Балевић, студенткиња прве године мастер струковних студија информационе технологије Академије струковних студија “Шумадија” – Одсека у Крушевцу.

“Град Крушевац нам пружа много више од новчане стипендије, град је поносан на нас и наше успехе. Изузетно је лепо када неко препозна твој труд, рад и сматра да си баш ти заслужио награду. Ово је и подсећање да се вредни људи увек цене и мотивишу да даље напредују, али и обавеза да радимо боље и више. Наставићемо да идемо путем успеха и знања, знањем освајајмо свет, јер најбоља инвестиција је инвестиција у знање”, казала је Кристина Балевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x