Помоћ Ћићевцу у санирању последица обилних падавина и поплава

Mинистарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић истакла је приликом обиласка општине Ћићевац да ће Министарство помоћи, у оквирима својих надлежности, да ова општина отклони последице настале услед обилних падавина и поплава, које су погодиле ову локалну самоуправу Расинског округа.

Обрадовић је у пратњи представника општине и штаба за ванредне ситуације у петак по подне обишла зграду општине, ОШ “Доситеј Обрадовић” и ПУ “Чаролија”, који су услед невремена, олујних ветрова и обилних пљускова, претрпели оштећења кровних конструкција због чега су затворени и не раде.

Надлежни су информисали министарку Обрадовић да су екипе стручне општинске комисије за процену штете већ на терену, како би се предузеле мере за отклањање последица насталих на поменутим објектима.

Такође, министарка је информисана и о попуштању бране уз Кочански поток, што је условило поплаве у Ћићевцу и селу Лучина, где ће се такође извршити процена и предузети мере за отклањање последица невремена.

Обрадовић је након обиласка оштећених објеката изјавила да ће Министарство државне управе и локалне самоуправе пробати да изнађе начин како да се помогне општини Ћићевац да санира штету насталу на згради општине што пре, како би се нормализовао рад општинске управе, али и помоћи да се нађе начин за обнову крова вртића и школе, како би се деца вратила у јаслице, а нова школска година за ђаке почела на време.

Она је подсетила и да су врата Министарства државне управе и локалне самоуправе увек отворена за све јединице локалне самоуправе, посебно за оне средине на чијем челу се налазе жене којима је ово први мандат и које руководе општинама са великим проблемима у функционисању наслеђеним из прошлости.

Данас сам овде да на терену сагледам ситуацију и подржим пре свега председницу општине Ћићевац у напорима да се превазиђе проблем настао небригом из прошлости. Потрудићемо се заједно, Министарство, општина Ћићевац, али и околне општине и градови које је задесила слична или иста ситуација, да пронађемо начине да се помогне и живот грађана и рад општинске управе нормализују, поручила је Обрадовић.

Општину Ћићевац погодило је снажно невреме 16. јула ове године, праћено олујним ветровима и обилним падавинама какве нису забележене у претходних 60 година, а Општински штаб за ванредне ситације прогласио је већ сутрадан ванредну ситуацију на територији читаве општине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x