СНС: Унапређење здравствене заштите, велика улагања локалне самоуправе у набавку медицинске опреме

На редовној конференцији за новинаре одржаној у просторијама Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Варварину, обратила се директора Дома здравља “Др Властимир Годић” др Јасмина Ракић говорећи о инвестицијама које су у ову здравствени установу пристигле у протекле две и по године од стране локалне самоуправе.

Она је навела да је захваљујући локалној самоуправи која је партиципирала са 30%, док је Министарство здравља обезбедило 70% средстава, купљен нови ултразвук за потребе варваринског Дома здравља, а обезбеђена су и средства и набављена је нова стоматолошка столица, уместо старе коју су стоматолози у овој здравственој установи користили 40 година.

Имајући у виду да је подугачак списак шта је све урађено у протеклом периоду, др Ракић издваја да је возни парк побољшан набавком аутомобила Фијат 500Л који је био потребан за нормално функционисање Дома здравља, током наредне недеље биће расписан тендер за набавку новог санитетског возила за које је локална самоуправа обезбедила средства, док је, у сарадњи са кабинетом Министра за демографију и популациону политику, а преко пројекта везаног за популациону политику, Општина опремила и Службу гинекологије са новим апаратима.

“Два пројекта, везана за раднике преко јавних радова, су нам прошла, један пројекат је одобрен од стране Владе Републике Србије и путем њега је шесторо радника са основном школом тренутно на јавним радовима, а њихов посао је сређивање и уређивање површина код здравствених станица  и Дома здравља, као и помоћ социјално угроженим становницима. Други пројекат који је прошао локална самоуправа и Република финансирају са по 50% и ту смо на јавним радовима добили пет медицинских сестара”, наводи директорка варваринског Дома здравља др Јасмина Ракић.

Као члан Савета Месне заједнице Бошњане, др Ракић је путем конференције за новинаре искористила прилику да позове грађане општине Варварин да у суботу, 31. августа, буду гости Бошњана и Бошњанаца на традиционалној “Бошњанијади”, сусрету мештана села са истим именом.

“Пре 16 година наш тадашњи председник Месне заједнице, са председником Месне заједнице Бошњана код Параћина, дошао је на идеју да се оснује та манифестација и то дружење, затим су се прикључила и остала Бошњана у Републици Србији и ове године, 31. августа од 10 сати, почиње то наше дружење које се састоји од пријема гостију којима ћемо показати наше знаменитости у селу, затим имамо приредбу, након тога су и спортска такмичења у фудбалу, кошарци, надвлачењу конопца, шаху”, објашњава др Ракић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x