XIII “Моравске вечери” у част Морави и народној песми и игри

“Моравске вечери”, манифестација чији је циљ очување историје, традиције и народног фолклора темнићког краја, организована је по 13. пут на школском полигону у Варварину. Председник Савета Месне заједнице Село Варварин Далибор Николић истиче да се ради о једном значајном догађају за целу општину Варварин, догађају који промовише лепоте овог краја, прелепу Велику Мораву, обичаје и фолклор Шумадије и Србије.

Николић наглашава да је главни циљ ове манифестације повратак младих традицији и народном стваралаштву, али и подсећа да је овај крај изнедрио и великана народне музике, бесмртног аутора ванвременског хита “Скелеџијо на Морави”, Милосава Милића – Болића. “Опевана је Морава у многим песмама, али је важно подсећати млађе генерације на наше народно богатство и без сећања на нашу славну историју, нема ни будућности”, поручује Николић.

Овогодишње “Моравске вечери” увеличали су и чланови КУД-а “Банатски вез” из Долова код Панчева, али и комшије и браћа и сестре по Морави, чланови ФА “Свети Никола” из Трстеника. Наступили су и чланови КУД-а “Јован Курсула”, а публику је забављао оркестар Стефана Големића из Трстеника.

Организатори “Моравских вечери” су Месне заједнице Село Варварин и Варварин, а покровитељ Општина Варварин. Концерту је присуствовао и помоћник председнице општине Александар Марковић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x