На Сајму запошљавања у Трстенику послове понудио већи број послодаваца

У Ликовном салону Дома културе у Трстенику одржан је четврти по реду Сајам запошљавања на коме је осам послодаваца понудило своје послове и радна места. У двочасовном термину није било неко велико интересовање, с обзиром да је био и радни дан, али ипак су послодавци били задовољни, а резултати ће бити ускоро доступни.

Овај Сајам организовало је Удружење предузетника општине Трстеник, у сарадњи са локалном самоуправом и Националном службом за запошљавање – Филијала Крушевац. Према речима председника Удружења предузетника општине Трстеник Милорада Пантића, ово је била прилика да незапослена лица пронађу себи неки од понуђених послова, а како би се на овај начин смањио број незапослених лица на подручју трстеничке општине.

Сајам је свечано отворио и присутне поздравио у име локалне самоуправе Владимир Дачић, помоћник председнице општине Трстеник .Он је истакао значај оваквих манифестација, пожелео незапосленима да овим путем дођу до свог радног места и да наставе да раде и живе у бољим условима са члановима својих породица.

Милица Вучковић из компаније “Мебит” из Лопаша каже да је ова компанија понудила већи број радних места, уз услов одличног познавања енглеског језика, као основне комуникације у раду са фирмама са којима пословно сарађују, али и знање рада на рачунару. Запослени у овој компанији имају бенефите рада, најпре висока просечна плата и бонуси, могућност напредовања, обуке и тренинзи и друге активности.

Одређени број послова понудила је и фирма “Бехтел Енка”, затим ЈКСП “Комстан” из Трстеника, ППТ “Заптивке”, фирма “Металопластика” А.Д. из Стопање која се бави производњом пластичне амбалаже и ради по систему менанџмента квалитета, а већи број радних места понудила је и фирма “Ампхенол” због повећања обима посла у производњи, уз бројне повољности за раднике.

Остаје да се види какав ће резултат бити у вези поменутих пословних понуда послодаваца, интересовања је било, а у оквиру посете Сајму шансу су добили незапослени радници, додаје на крају Милорад Пантић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x