Пољопривредници трстеничке општине посетили Међународни сајам пољопривреде

У обиласку 91. Међународног сајма пољопривреде у Новом Саду нашло се и 63 пољопривредника са подручја трстеничке општине. Организатор ове посете била је Општинска канцеларија за привреду, пољопривреду и одрживи развој, док је општина Трстеник својим пољопривредницима платила 50 посто трошкова путовања у Нови Сад и улазнице на Сајам.

Велику пажњу деце привукле су животиње и то јагањци, овце, јарићи који су били изложени на отвореном простору. Пољопривредници су могли видети и расне краве и бикове, коње и друге изложене животиње, а имали су и прилику да прате и предавања, као и изложбе, да обиђу био башту са великим бројем лековитих и повртарских биљака и расада. Привлачна је била и изложба на тему здраве хране, а здрави домаћи производи су могли и да се дегустирају и да се купе.

Велике пољопривредне машине су такође биле интересантне за посетиоце, трактори различитих произвођача, сејалице, тањираче, подривачи, машине за прскање и друга пољопривредна опрема домаћих и иностраних произвођача. Свој део програма имали су тамбураши, а у духу Војводине теме Сајма биле су маскоте. Као и ранијих година, свака улазница је била купон за наградну игру, у којој је главна награда трактор.

Трстенички пољопривредници су се са Сајма вратили пуни лепих утисака, уз констатацију да је изложена механизација намењена првенствено великим произвођачима који имају крупне земљишне поседе, што је свакако будућност о којој размишљају пољопривредници. Трстенички пољопривредници су се захвалили општини Трстеник и Општинској канцеларији за привреду, пољопривреду и одрживи развој који су им омогућили посету Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x