Положај жена да буде тема свих актера политичког живота

Представнице Удружења жена “Пешчаник” одржале су у Варварину састанак са представницима локалне самоуправе на тему оснаживања жена и родне равноправности.

Према речима Слађане Јаковљевић из Удружења жена “Пешчаник” циљ ових састанака са представницама и представницима локалних самоуправа у Расинском округу, који се интензивно организују од септембра 2016. године, је да међусобно једни друге информишу о стању женских права и родне равноправности.

“Верујемо да морамо да будемо на истом послу, да заправо сви актери и актерке политичког живота, између осталог, морају да имају тему родне равноправности и да морају да имају тему положаја жена и да некада постоје неки тренуци када можемо да се сусретнемо и да имамо синергију у ономе што радимо”, објашњава Слађана Јаковљевић и додаје да није лоше размењивати информације нагласивши да се ради о два различита сектора, о представницима власти са једне стране и НВО сектора са друге.

“Ми смо различити сектори, то је са једне стране политика, званични представници, док смо са друге стране ми, невладина организација. Ми имамо неке информације које они немају, они опет, са друге стране, можда имају неке информације које ми не знамо довољно и ово је добар начин да се међусобно упознамо и да пратимо шта се дешава у области родне равноправности и женског права”, закључује Слађана Јаковљевић из Удружења жена “Пешчаник”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x