Великом броју старих лица неопходна помоћ у кући

Удружење “Женска иницијатива”, којим успешно координира Весна Вељовић Милосављевић, наставља хумани пројекат “Помоћ у кући” који се спроводи на подручју трстеничке општине у сарадњи са Националном службом за запошљавање, Центром за социјални рад, Црвеним крстом и патронажном службом Дома здравља “Др Сава Станојевић”.

Овим пројектом је обухваћено 27 корисника, старих, болесних и инвалидних лица, којима адекватну помоћ пружа седам геронтодомаћица.

“Велики је број лица којима је помоћ заиста преко потребна, ми не можемо свима да изађемо у сусрет јер нема веће финансијске подршке. Корисницима који су укључени у пројекат, адекватне услуге свакодневно пружа седам геронтодомаћица, које су на евиденцији НСЗ, у селима Пољна, Оџаци, Дубље, у приградском насељу Осаоница, док три геронтодомаћице покривају град Трстеник”, објашава координатор активности у Удружењу “Женска иницијатива” Весна Вељовић Милосављевић.

Она истиче да су геронтодомаћице плаћене, имају здравствено и социјално осигурање и обавезне су да свакодневно пружају услуге корисницима у наредна три месеца колико траје овај пројекат.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x