Одржана II седница Скупштине општине Варварин, одборници одлучивали о 13 тачака

У скупштинској сали одржана је друга по реду седница Скупштине општине Варварин у овом сазиву. Седницу је отворио председник локалног парламента проф. Саша Живадиновић, а након интонирања химне Боже правде одборници су одлучивали о 13 тачака дневног реда.

Након верификације мандата новим одборницима, Далибору Николићу, Милошу Антићу и Душану Радојковићу, изабранима са изборне листе “Александар Вучић – Варварин не сме да стане” и Војиславу Топићу и Александру Савићу, одборницима коалиције “Ивица Дачић – Премијер Србије”, уследио је и избор чланова радних тела Скупштине општине Варварин.

Формиране су и три одборничке групе у Скупштини општине Варварин: “Александар Вучић – Варварин не сме да стане” са 22 одборника, коју чини 20 одборника Српске напредне странке (СНС) и два Српске странке Заветници (ССЗ), “Ивица Дачић – Премијер Србије” са 4 одборника Социјалистичке партије Србије и једним Јединствене Србије и “Народна странка за наше људе” са 5 одборника.

Одборници су у наставку седнице усвојили и Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета општине Варварин за 2023. годину, као и Решење о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања у Предшколској установи “Наша радост” за 2024. годину.

На дневном реду се нашао и предлог Решења о измени Решења о образовању Комисије за прибављање и отуђење непокретности у јавној својини, као и План и програм Центра за социјални рад за општине Варварин и Ћићевац за 2024. годину, Извештај о раду Општинске библиотеке Варварин за 2023. годину и Финансијски извештај Предшколске установе “Наша радост” за прошлу годину.

Усвојени су и Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа за период од 1. јануара до 31. децембра 2023. године, али и Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2024. годину.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x