У ОШ “Драги Макић” у Бошњану уписано 13 првака, ове године без униформи

У Основној школи “Драги Макић” у Бошњану, коју са подручним одељењем у Маскару похађа укупно 142 ученика, ове године је уписано 13 првака, од чега троје у Маскару, што је веома забрињавајуће имајући у виду да ова два насељена места имају нешто више од 2.000 становника.

Кад су у питању инфраструктурни радови директор ове образовне установе Андрија Живадиновић подсећа да су у току летњег распуста завршени радови на замени жичане ограде на спортском полигону и на огради око школског дворишта, што је “још један корак напред у обезбеђивању сигурности и безбедног боравка ученика у школи”, а окречене су и учионице предметне наставе.

Ова школска година у школи у Бошњану почела је без школских униформи за ђаке, а према речима директора Живадиновића у наредном периоду биће размотрено ко ће финансирати униформе и на који ће начин бити обезбеђене, док ће се на ту тему разговарати и са родитељима.

Ученици петог разреда од ове школске године имају и три нова предмета, информатику и рачунарство, физичко и здравствено васпитање, као и технику и технологију. Иначе, информатика је до сад била изборни предмет, тако да су ђаци могли да се определе за њу, док од ове године постаје обавезан предмет, али ће и даље остати изборни предмет у шестом, седмом и осмом разреду.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x