Општини Ћићевац додељена средства за унапређење квалитета ваздуха

Министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић потписала је данас уговоре са локалним самоуправама којима ће ресорно министарство доделити 130 милиона динара за пројекте пошумљавања и замену дотрајалих котларница и ложишта у домаћинствима котловима на еколошки прихватљивије енергенте.

Вујовић је у Палати Србија представницима 31 града и општине честитала на брзој и ефикасној припреми добрих пројеката, а уговор за пројекат пошумљавања у износу од 1.126.000,00 динара потписала је председница општине Ћићевац др Мирјана Кркић.

Честитавши представницима градова и општина на успешно припремљеним пројектима, министарка Вујовић је истакла да је Министарство пожурило са спровођењем конкурса и данас су већ потписани и први уговори како би средства била одмах пребачена и како би се што пре кренуло са реализацијом пројеката.

“Волела бих да ускоро обиђем ваше локалне самоуправе да видимо заједно како напредују радови”, поручила је министарка, упутивши позив свим градовима и општинама да прате конкурсе које објављује Министарство, да се пријављују и користе могућност да поправе квалитет ваздуха уз подршку државе.

“Све вас позивам да се припремите и за учешће на свим будућим конкурсима које ћемо расписивати”, поновила је она и најавила да је у наредном периоду планирано расписивање конкурса за суфинансирање еко-паркова.

Министарка је истакла да су данас потписани први уговори од укупно 97, за које је Министарство кроз три конкурса определило укупно 400 милиона динара.

Министарство заштите животне средине расписало је почетком године три конкурса чији је циљ унапређење квалитета ваздуха.

Према коначним ранг-листама, на конкурсу за пошумљавање опредељен је укупан износ од 100 милиона динара за 38 локалних самоуправа, док је 100 милиона динара опредељено и за замену котларница у домаћинствима у 10 локалних самоуправа.

По конкурсу за замену котларница, издвојено је 200 милиона динара за пројекте у 49 градова и општина, наводи се у саопштењу Министарства заштите животне средине.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x