Синиша Мали најавио изградњу канализационе мреже у општини Варварин

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали рекао је на заседању Народне скупштине Републике Србије, чија је главна тачка ребаланс буџета, да је држава определила 3,5 милијарди евра за изградњу модерне канализационе мреже и сепаратора за пречишћавање отпадних вода.

Ради се о Програму “Чиста Србија”, који Влада Републике Србије реализује на основу Споразума са Народном Републиком Кином, а у који се ушло са кинеском компанијом CRBC и у овом тренутку је планирана изградња канализационе мреже у 22 локалне самоуправе.

Министар Мали је најавио да се ове године креће у изградњу канализационе мреже и фабрика за пречишћавање отпадних вода у Новом Саду, Ади, Малом Црнићу, Книћу, Лазаревцу, Сврљигу, Варварину, Власотинцу, Врању, Бору, Кладову, Крупњу, Лајковцу, Мионици, Обреновцу, Врањској Бањи, Свилајнцу, Владичином Хану, Врњачкој Бањи, Александровцу, Голупцу и Ћићевцу.

“У овим локалним самоуправама су пројекти најбрже напредовали и најбрже завршавани. Имамо укупно 65 локалних самоуправа. Укупна вредност ових пројеката које ћемо радити са CRBC-ом је 3,5 милијарди евра”, нагласио је Мали.

Пројекат изградње комуналне инфраструктуре и инфраструктуре за одлагање комуналног чврстог отпада, који је предвиђен Програмом “Србија 2020-2025” и који се сврстава тренутно у највреднији пројекат који се реализује у Републици Србији, инициран је од стране председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x