“Михољски сусрети села” и у општини Варварин, игре без граница у сеоским школама

Општина Варварин је на конкурсу Министарства за бригу о селу за организовање манифестације “Михољски сусрети села” добила 499.800,00 динара, а уговор је протекле недеље у Београду потписао заменик председнице општине Дејан Милановић.

Пројекат ће бити реализован у виду игара без граница у школама на сеоском подручју у општини Варварин, а по речима Иване Милошевић из Кабинета председнице општине, пројекат ће бити реализован у школама на сеоском подручју, у складу са свим епидемиолошким мерама.

“Средствима у износу од пола милиона динара финансираће се разне активности које ће се реализовати у школама на сеоским подручјима у нашој општини. Активности подразумевају игре без граница, односно такмичење у испијању лимунаде, скакање у џаковима, бацање лопте у кош и слично, затим турнире у кошарци и малом фудбалу, као и ликовни и литерарни конкурс”, наводи Ивана Милошевић.

Она је изразила очекивање да ће одзив директора школа, наставника, учитеља, али и деце бити на високом нивоу и адекватан, док ће се локална самоуправа потрудити да све активности буду спроведене по плану и програму пројекта.

Средства се додељују према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за организовање манифестације под називом “Михољски сусрети села” коју је Влада Републике Србије донела 29. јула 2021. године.

Укупан износ додељених средстава је 31.025.279,24 милиона динара, за 68 јединица локалних самоуправа од којих је 25 из IV групе развијености и девастираних подручја. Додељује се до 500.000 динара по пријави, а већина јединица локалних самоуправа учествоваће и сопственим средствима у организацији манифестације.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x