Реализација пројекта “Помоћ у кући” на територији општине Варварин

Општина Варварин и организација социјалне заштите „Срцем за наш град“ из Параћина средином октобра месеца ове године почели су са пружањем услуге „Помоћ у кући“, док ће сам пројекат трајати до краја 2018. године, истиче координатор пројекта Јелена Симић.

„Реч је о пројекту који ће трајати до краја ове године и у оквиру њега наша организација социјалне заштите пружиће услугу и помоћи великом броју корисника, како на градском тако и на сеоском подручју. Наша организација у Варварину запошљава 11 геронто-домаћица са важећим сертификатима Републичког завода за социјалну заштиту“, објашњава Јелена Симић.

Она додаје да геронто-домаћице редовно обилазе кориснике којима пружају услуге од животног значаја почевши од набавке лекова и намирница, до одржавања хигијене и домаћинства, као и до свакодневног дружења и разговора са корисницима.

„Позвала бих све суграђане који су заинтересовани за коришћење услуге „Помоћ у кући“ или знају неког коме би ова услуга од великог значаја, да посете наше просторије које се налазе у Варварину иза Дунав осигурања како би са нама попричали и пронашли најбољи начин да им помогнемо“, поручује координатор овог пројекта Јелена Симић.

Првао на коришћење услуге „Помоћ у кући“ имају сва стара лица која имају здравствене или било које друге проблеме, којима је неопходна помоћ и подршка за задовољавање најосновнијих животних потреба.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x