Сања одушевила врњчане својим концертом

Љубитељи озбиљне музике имали су прилику да уживају у солистичком концерту њихове врњчанке, пијанисткиње Сање Мартиновић Дујгулу. За време концерта често су је присутни награђивали бурним аплаузима, а на репертоару су била дела Х. Цимера, Е. Сатие, Ф. Соу, Д. Кабалевског, Г. Лигети и С. Божић.

Сања је премијерно извела дело “Музички дизајн” Илке Шена, композитора из Турске, теоретичара музике и наставника гитаре.

“Од 2018. године живим у Истанбулу у Турској, у Врњачку Бању сам последњи пут долазила 2017. године, па ево сада, а после професионалне паузе због корона вируса враћам се концертним активностима. Одржаћу солистички концерт и у Краљеву 24. овог месеца у Народном музеју, после настављам са концертима у Турској. Ипак, посебно ми је задовољство да свирам мојим врњчанима, наравно и њиховим гостима који воле ову врсту музике”, истакла је Сања Мартиновић Дујгулу захваливши се присутнима на посети, на слушању и аплаузима.

Ова млада пијанисткиња дипломирала је на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву 2013. године у класи професора мр Зорана Јончића. Завршила је и мастер студије у класи проф. др Биљане Горуновић, а као професор клавира камерне музике и као корепетитор у средњој Музичкој школи у Источном Сарајеву.

Сања је освојила 15 награда као извођач на Републичким и Међународним такмичењима, од тога девет првих награда. Као извођач и корепетитор наступала је на концертима у Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Турској.

Њени су ученици освојили 12 награда, била је на пријему и код председника Републике Српске, а добитник је и награде општине Врњачка Бања. До 2020. године радила је као професор клавира и уједно наступала као солиста и корепетитор. Током свог развоја показала је велики и уверљив технички и уметнички напредак, а то је и овога пута демонстрирала професионално у Замку културе, међу својим врњчанима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x