Скупштина града Крушевца усвојила ребаланс буџета, именовани нови директори

На почетку 13. седнице Скупштине града Крушевца одборници су минутом ћутања одали пошту преминулом градоначелнику Крушевца Драгију Несторовићу, након чега су утврдили престанак његовог мандата због наступања смрти.

Ову седницу Скупштине града обележио је и упад председника синдиката Апотекарске установе Крушевац Марка Миљковића који је, ушавши у салу у мантилу, покушао да одборницима локалног парламента укаже на статусне и финансијске проблеме које имају запослени у овој јавној установи.

Одборници локалног парламента усвојили су и Извештај о извршењу Одлуке о буџету града Крушевца за период јануар – септембар 2017. године, као и Одлуку о ребалансу буџета града Крушевца за 2017. годину и Одлуку о утврђивању стопе пореза на имовину за 2018. годину и утврдила просечне цене квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2018.годину.

Одборници су усвојили Одлуку о допунама Одлуке о правима и услугама у социјалној заштити Града Крушевца, којом се предвиђа да се услуга лични пратилац детета поверава Центру за социјални рад Крушевац, који ће извршити лиценцирање ове услуге и обуку стручног радника и сарадника – личног пратиоца детета, кроз акредитовани програм обуке.

Одлукама о изменама и допунама Одлуке о ауто-такси превозу путника на територији града Крушевца извршено је њено усклађивање са одредбом Закона о прекршајима и повећана висина новчаних казни за прекршаје превиђене овом Одлуком, у циљу сузбијања понављања прекршаја.

Крушевачки парлмент дао је и сагласност на измене и допуне Програма пословања ЈКП “Градска топлана Крушевац” за 2017. годину, Програма пословања ЈКП “Крушевац” Крушевац и ЈП “Пословни центар Крушевац”, а у циљу стварања услова за исплату солидарне помоћи  за ублажавање последица тешке материјалне ситуације запослених у комуналним делатностима, а у складу са Анексом I Посебног колективног уговора за јавна предузећа. Одборници су се сагласили и са посебним програмима за коришћење субвенција из буџета града Крушевца за 2018. годину  ЈКП “Водовод” Крушевац и ЈП “Аеродром Росуље”.

Усвојен је План одрживе урбане мобилности, којим су предвиђене активности које за циљ имају смањење аутомобилског саобраћаја и повећање удела пешачког, бициклистичког и јавног превоза на подручју Града Крушевца у периоду до 2030. године.

На 13. по реду Скупштини града разрешени су и именовани поједини чланови школских одбора основних и средњих школа из редова представника локалне самоуправе, запослених и представника Савета родитеља. Утврђен је престанак мандата директора ЈКП “Крушевац” Бобана Костића, због преласка на функцију државног секретара Министарства пољопривреде, а за в.д. директора именован је досадашњи извршни директор овог предузећа, дипл. грађевински инжењер Мирослав Милојковић. За директора Дома здравља Крушевац именована је др Марина Костић, досадашња в.д. директора ове установе, за наредни мандатни период од четири године.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x