Урош и Сара украсили дом познате породице Љутовац

После дужег ишчекивања и надања породичну кућу чувене породице Љутовац у насељеном месту Пољна украсиле су две бебе, Урош и Сара. У посету им је дошла председница општине Трстеник Милена Турк са сарадницима, честитала брачном пару принове и поделила скромне поклоне.

Процесом вантелесне оплодње брачни пар Љутовац је тако решио проблем и своје будуће наследство. Ова породица је потомак чувеног и познатог српског ратника, тобџије, Радоја Раке Љутовца који је ушао у историју ратовања тако што је обичним топом, на Метином брду изнад Крагујевца, оборио непријатељски аустроугарски авион.

“Обишли смо ову чувену породицу и видели две мале лепе бебе за које је и наша општина богатија. Драго нам је да су се после толико времена одлучили да се укључе у програм и тако постану родитељи и желимо им све најбоље у животу. Локална самоуправа ће им, као и другим паровима који се одлуче за вантелесну оплодњу, финансијски помоћи да бисмо овим поступком решавали проблем наталитета и зато позивамо и остале брачне парове који немају деце да крену овим путем и остваре свој породични циљ”, поручила је Милена Турк, председница општине Трстеник.

Значајну улогу у реализацији поменутог програма вантелесне оплодње има и Гинеколошко – акушерска служба трстеничког Дома здравља “Др Сава Станојевић”.

“На овај начин, као и остале Службе у Србији, боримо се са стерилитетом и драго нам је да смо успели и код овог брачног пара, да и они буду срећни и задовољни. Наша локална самоуправа помаже програм вантелесне оплодње средствима у износу од 300.000,00 динара и за ова средства парови могу да конкуришу два пута у току једне календарске године. Осим ових беба имамо још једну бебу у Трстенику рођену у оквиру овог програма, настављамо и даље и желимо заинтересованим паровима да помогнемо да постану родитељи. Сви гинеколози у нашој Служби упознати су са правилником и они ће паровима давати савете како би постали срећни родитељи и зато позивамо све парове који имају исте проблеме као породица Љутовац да нам се јаве и остваре свој сан”, рекла је др Драгица Пејчић, начелница Гинеколошко – акушерске службе Дома здравља “Др Сава Станојевић”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x