Велико признање Министарства просвете! ПУ “Наша радост” добитник Светосавске награде

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић уручила је у Влади Србије Светосавске награде за 2023. годину истакнутим појединцима и представницима институција и честитала им на том признању. Међу овогодишњим добитницима Светосавске награде је и Предшколска установа “Наша радост”, а ово велико признање је уручено директорки Драгани Савић.

“Ове године имамо 32 добитника Светосавске повеље која се додељује за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, за знања, вештине и креативност коју су појединци и институције усмерили на општу добробит и унапредили образовно-васпитне праксе, односно дали допринос развоју научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији”, истакла је министарка Славица Ђукић Дејановић.

Она је добитницима поручила да су њихов досадашњи рад, залагања и пракса показали да делимо заједнички циљ, а то је квалитетно образовање доступно свима.

“Уверена сам да ће ваша настојања и истрајавања имати исти смер и убудуће“, рекла је министарка.

Влада Републике Србије, како је истакла, посвећена је унапређењу квалитета и модернизацији образовања, што изискује квалитетније услове за рад и учење и кроз инфраструктурне пројекте, од предшколског до високошколског образовања. Стога образовање заузима посебно место у пројекту “Скок у будућност Србија – 2027”.

Предшколској установи “Наша радост” Светосавска награда припала је за изузетно залагање и допринос унапређивању приступа квалитетном предшколском васпитању и образовању у сарадњи са релевантним актерима у заједници кроз учешће у иницијативама и пројектима од националног значаја

Ова образовна установа реализовала је пројекат ,,У вртићима расте будућност Србије“ у оквиру пројекта Министарства просвете ,,Инклузивно предшколско васпитање и образовање“. Кроз програме које је установа реализовала у оквиру Пројекта, унапређена је координација и сарадња свих релевантних учесника у пружању услуга квалитетног предшколског васпитања и образовања на нивоу локалне заједнице. Постигнуто је оснаживање родитеља и породица деце најмлађег узраста, кроз подизање свести о значају учешћа деце у квалитетним програмима предшколског васпитања и образовања, унапређивање родитељских компетенција у породици и кроз обезбеђивање приступа одговарајућим услугама у заједници.

Заједничким ангажовањем и подршком стручњака различитих профила, постигнут је већи обухват деце узраста 3-5,5 година у оквиру програма васпитно-образовног рада. Породице из ромских насеља, породице деце корисника социјалне помоћи и будући родитељи, подстакнути су да се прикључе програмима и унапреде своја знања и искуства. Формирана су два диверсификована програма и израђени двојезични флајери.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x