II “Тољевачка Купусијада” надмашила сва очекивања, велики број такмичара и гостију (ФОТО)

Овог викенда у Тољевцу одржана је другу годину заредом “Тољевачка Купусијада” која је окупила преко 40 екипа у такмичењу у кувању купуса, али и више од 5.000 посетилаца који су посетили ово живописно подјухорско село како би уживали у специјалитетима од киселог купуса.

Такмичиле су се екипе из разних крајева Србије, али и Републике Српске, а у културно – уметничком програму на позорници наступили су КУД “Каонички извори” из Каоника, КУД “Моравац” из Ћићевца, КУД “Витошевац” из Витошевца, КУД “Зора” из Жупањевца, КУД “Вук Караџић” из Орашја, КУД “Ратко Јовановић” из Беле Воде, као и здравичар Предраг Благојевић Ликер из Течића.

По речима председника стручног жирија, проф. Горана Кузмановића из Крушевца, мале нијансе су одлучивале око избора најбољег кувара традиционалних српских јела од купуса, а затим су специјална признања за екипни наступ додељена Удружењу жена “Јухорске виле” из Обрежа, КУД “Ратко Јовановић” из Беле Воде, екипи “Очајни домаћини” из Тољевца, КУД “Радомир Јаковљевић Јакша” из Велике Ломнице, као и Удружењу “Левачка пасуљијада” из Секурича.

Почасни председник УГ “Дисићева традиција” Радивоје Томић, изразивши задовољство овогодишњом посетом и учешћем екипа, истакао је да учеснике оцењују стручњаци из области кулинарства, док су за прва три места као награде обезбеђени земљани ћупови.

Награду за треће место освојила је екипа “Орашки кисељак” из Орашја, друго место припало је екипи “Кафана код Драже” из Јасике, док је овогодишњи победник “Тољевачке Купусијаде” Милица Миљковић из Дворана.

Током овогодишње “Купусијаде” концерт је одржао и извођач српске народне музике Раде Јоровић који је извео неке од својих највећих хитова попут “Село моје лепше од Париза”, “Сачува ме мајка”, “Путују кочије беле”, а затим се захвалио домаћинима на гостопримству изразивши одушевљење организацијом ове манифестације.

Повељу о братимљењу између УГ “Дисићева традиција” из Тољевца и “Левачка пасуљијада” из Секурича потписали су председници Марко Антић и Драгиша Минић, а у изјави за наш портал Минић је подсетио на петогодишњу сарадњу између ова два удружења нагласивши да је овакав вид окупљања и дружења потребан Србији.

Овогодишњу “Тољевачку Купусијаду” обишли су и председник општине Варварин Војкан Павић, председник Скупштине општине проф. Драгољуб Станојевић, помоћници председника општине Оливер Бркић и Дејан Милановић, чланови Општинског већа Славољуб Савић, Александар Марковић и Дејан Брагојевић, као и председник Спортског савеза општине Варварин Зоран Цветковић.

ФОТО:

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x