Општина Ћићевац обележила свој Дан

Општина Ћићевац своје садашње границе и површину добила је 1957. године и од тада до данас уложила значајне напоре како би својим суграђанима обезбедила најбоље услове за живот и рад, речено је на свечаној Седници поводом Дана општине. Посла и даље има, али је велики број пројеката који су реализовани у протеклом периоду показатељ марљивог рада на остваривању зацртаних циљева закључак је Седнице.

“Најбитније за нас у протеклом периоду јесте почетак градње новог вртића. Општина Ћићевац након 70 година добија нови вртић, потпуно опремљен са свом опремом и наша деца ће ускоро ући у тај потпуно опремљен и изграђен нови вртић, да сањају неке нове и велике снове што је нама најбитније. Наравно, ту су и остале велике инвестиције које смо успели да спроведемо, а неке смо започели. Надамо се и брзом завршетку тих инвестиција, а истакла бих да смо заменили систем грејања у згради Општинске управе, да смо урадили фасаду на истој згради, да смо у протеклом периоду заменили столарију на Народној библиотеци, а да за пар дана крећемо са радовима фасаде, да смо у још једној месној заједници изградили потпуно ново игралиште за наше најмлађе, тиме смо и започели обележавање Дана општине Ћићевац – отварањем тог игралишта и да нам је много, много пројекта још у плану. За неке се завршавају јавне набавке управо и очекујемо почетак и успешну реализацију тих пројеката”, истакла је др Мирјана Кркић, председница општине Ћићевац.

Свечано заседање Скупштине општине Ћићевац била је прилика и да се најзаслужнијима доделе признања. “Ове године додељујемо две Плакете Општине Ћићевац и то је плакета Народној библиотеци за допринос у култури општине Ћићевац и додељујемо плакету нашој Ватрогасној бригади Ћићевац за све оно што смо заједно прошли у тешким тренуцима у протеклом периоду”, додала је др Кркић.

Седници у Ћићевцу присуствовао је и градоначелник Крушевца Иван Манојловић са сарадницима, начелник Расинског округа Иван Анђелић, представници општина Расинског округа, делегације градова побратима, представници Војске Србије и МУП-а, свештенство, директори јавних предузећа и установа, као и најбољи ђаци и грађани ове општине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x