Дом ученика средњих школа у Крушевцу успешно ради и послује – бројне инвестиције и иновације у раду

Дом ученика средњих школа у Крушевцу сваке године инвестира у побољшање услова становања ђака и подиже ниво квалитета рада у свим областима са бројним иновацијама и програмима. Ове године се на конкурсу за пријем ученика јавило 44 кандидата више у односу на капацитет смештаја, а иначе, у Дому је смештено 80 ученица и 42 ученика.

“Извршили смо комплетну реконструкцију крова, који није мењан најмање 50 година, а у вредности од 2,5 милиона динара. У циљу енергетске ефикасности урадили смо комплетно спуштање плафона у приземљу и на спрату зграде, заменили ламинат у приземљу и душеке за све кревете. Купили смо нове професионалне машине за прање и сушење веша, поставили плочице у вешерници и комплетно заменили водоматеријал у свим купатилима. У наредној години планирамо постављање теретане на отвореном и игралиште за баскет и бројне друге инвестиције и иновације у раду и пословању”, каже директор Дома Ненад Дејановић.

Ова установа је добила сасвим нови изглед, а своје станаре стално изненађује иновацијама и новим програмима у друштвеним делатностима.

“Од једног старог аутомобила направили смо библиотеку на отвореном, коју користе сви грађани Крушевца. Слоган наше акције гласи: “Књига за понети, а можеш и донети”. Још један аутомобил који смо добили на поклон добио је нову намену и служи за одлагање пластичне амбалаже, а трећи који ћемо ускоро добити користиће за одећу. На отвореном простору свако ће моћи да донесе и остави вишак гардеробе, а онај коме треба моћи ће слободно да узме за коришћење. На овим и другим акцијама подижемо еколошку свест, али и дух хуманости и солидарности”, истиче Дејановић.

Дом је ове године био домаћини регионалне Домијаде у којој је учествовало 14 домова из исто толико градова и то за културу (сликарство, глума, музика, плес, књижевност и фолклор) са више од 350 учесника. Од фебруара до априла наредне године учествоваће на Домијади из спорта (стони тенис, фудбал, кошарка, одбојка) и у свим областима културе.

Дом организује и богат културно – забавни програм у својим просторијама, као и посете биоскопским, позоришним и музичким представама, а били су и на Сајму књига у Београду. Организован је и спортски живот станара Дома и у те сврхе је закупљена спортска сала у граду.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x