ЈКП “Варварин” међу најбољима, најпрестижнија оцена за бонитет

ЈКП “Варварин”, на основу свих финансијских параметара, добило је најпрестижније бонитетне оцене од лондонске еминентне компаније “Company Wall Business”, што је показатељ да и јавна предузећа могу пословати по највишим економским стандардима.

Након детаљне анализе пословања ЈКП “Варварин” добило је званични допис да је постало власник АА+ бонитетне оцене за ову годину. То је велико признање, али и гаранција партнерима и купцима овог јавно-комуналног предузећа да су постали стабилно предузеће.

“Добра бонитетна оцена отвара и челична врата и управо то је суштина оцењивања у Србиј, вршење детаљне анализе, доступни и јавни приказ личне карте и “крвне слике” пословања једне фирме. Бонитетна, односно финансијска оцена је детаљан преглед пословања фирме и заснива се на анализи пословања у претходној години. Ова оцена не подразумева да свака профитабилна фирма има високу оцену. Овде се везују многи показатељи, посматрају се и профитабилност, сигурност, ликвидност, али и задуженост фирми, као и лични начин на који се користе кредитна средства”, поручују из ЈКП “Варварин”.

Добијањем најпрестижније бонитетне оцене ЈКП “Варварин” је, од једног предузећа које је било у веома тешком стању, како финансијски тако и што се тиче механизације и возног парка, стигло трновитим путем до овог великог признања.

“Ово признање добили смо захваљујући несебичној помоћи и од стране оснивача, Општине Варварин и то посебно од стране председника општине, заменика председника општине, председника Скупштине општине, начелника Општинске управе, начелника за привреду и финансије, начелника инспекцијске службе, Комуналне инспекције и других”, наводи се у саопштењу ЈКП “Варварин”.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x