КЛИС отворио изложбе слика у Трстенику и Београду

Клуб ликовних стваралаца Трстеника – КЛИС има око 40 активних чланова, а прошле године је прославио 40 година постојања и успешног рада. “Оданост КЛИС-у 40 година – Уметност у срцу” је пројекат који је подржала Општина Трстеник на јавном конкурсу за финансирање пројеката у култури.

Јелена Јовић, чланица Управног одбора КЛИС-а, подсећа да је до сада око 180 људи било у чланству КЛИС-а, а најстарији чланови, од 1982. године, су Александар Чикала и Ратомир Мијатовић. Они су одани КЛИС-у пуних 40 година и учествовали су на свим ликовним колонијама, изложбама и хуманитарним акцијама.

“У оквиру пројекта организована је ликовна колонија чланова КЛИС-а у дворишту Куће Катића у Трстенику и изложба радова са исте, која ће трајати до средине септембра, а у октобру биће организована редовна јесења изложба КЛИС-а. КЛИС је организовао изложбу слика својих чланова у Галерији “Аyиос” Београду, у Кнез Михаиловој улици, на којој је наступило 26 сликара са изабраним репрезентативним сликама и трајаће до средине септембра”, каже Јелена Јовић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x