Три породице у општини Варварин добиле куће са окућницом

Потписивањем још 178 уговора у Палати Србија кров над главом стекло је још 257 одраслих и више од стотину деце. Овом приликом још три породице са подручја општине Варварин добиле су свој кров над главом, куће ће бити усељене у Бачини, Орашју и Карановцу, а уговор је, у име локалне самоуправе, потписао члан Привременог органа Саша Живадиновић.

Председник Комисије за доделу средстава, ректор Београдског универзитета, проф. др Владан Ђокић оценио је да је ово један изузетно значајан пројекат који доприноси да се млади врате на село и остану у земљи, а да празне сеоске куће и окућнице поново оживе. Свакако један од најбољих програма који Влада Србије реализује.

Своје прве некретнине у последњем овогодишњем одлучивању по пријавама добило је 79 парова, 61 појединац и 38 самохраних родитеља. Добитници одлазе у села широм Србије, у 70 локалних самоуправа, а највише нових комшија добиће становници Сомбора у 11 кућа. На југу овога пута предњачи Пирот са пет кућа.

Села са највише домова, по четири, су сомборско Светозар Милетић и Остојићево у Чоки. Потписима на уговоре о додели средстава Комисија је званично завршила свој рад за 2023. годину, чиме је број додељених сеоских кућа ове године достигао готово 1000, а укупно је од почетка овог програма нове власнике добило 2650 кућа.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x