Варварински матуранти уз плес прославили завршетак средње школе

У пешачкој зони у центру Варварина, после једногодишње паузе због пандемије корона вируса, одржан је “Матурантски плес” ученика завршених разреда Средње школе Варварин. Варварински матуранти, већ традиционално, плесали су уз композицију “Слепи миш” Јохана Штрауса, након плеса одиграно је и Ужичко коло, а славље поводом завршетка средње школе настављено је и уз трубаче код Средње школе Варварин и на платоу код фонтане.

Овогодишњи “Матуранстки плес” отворила је Марија Брајовић, координаторка Канцеларије за младе општине Варварин поздравивши генерацију 2002. годиште и апострофирајући да су они најлепша слика Варварина. Она је матурантима пренела поздраве председнице општине др Виолете Лутовац Ђурђевић, која због службеног одсуства није могла да присуствује овој манифестацији.

“Завршили сте средњу школу, настављате даље свако својим путем, са својим сновима, жељама или могућностима. Ви бирате шта желите, шта хоћете, шта можете, а сигурна сам да можете све оно што пожелите. Слободно погрешите. Погрешите у школи, на факултету, на послу, у избору, погрешите у поступцима. Будите спремни да различити људи различито реагују на ваше грешке. То је њихово право и њихова ствар. То нема везе са вама. Размислите шта желите следећи пут да урадите другачије и урадите. Најважније је да увек, али увек, помогнете другима. Ништа у животу не представља лепши осећај од задовољства када сте сигурни да је неко срећан захваљујући вама и то је оно што вас чини човеком, што нас чини људима”, поручила је Марија Брајовић ученицима завршних разреда Средње школе Варварин, поручивши и свим родитељима да буду поносни на своју децу.

Варваринским матурантима пуно успеха у даљем школовању и животу у име локалне самоуправе пожелео је председник Скупштине општине Војкан Павић.

“Матурантима који желе да наставе школовање желим да упишу жељене факултете, онима који су завршили школовање желим да се запосле или покрену сопствени посао, али свима вама првенствено желим да постанете и останете добри људи. Немојте никада да се трудите да будете бољи од других, будите најбољи за себе. Не мерите се са другима јер сви смо ми различити и сви ми постижемо неки свој максимум. Желим вам да волите то што радите, тражите док се не пронађете, али да никада не одустајете. Желим вам успех на свим пољима, а ми ћемо се трудити да вам у свему томе помогнемо”, поручио је председник Скупштине општине Војкан Павић.

“Матурантском плесу”, поред родитеља, професора и грађана, присуствовали су и заменица председника Скупштине општине Јелена Весић и директорка Средње школе Варварин Весна Чабрић.

4.5 2 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x