“Џемијада” се вратила: У суботу у Обрежу избор за најукуснији џем уз богат забавни програм

После двогодишње паузе изазване пандемијом корона вируса, у суботу 18. јуна ће у дворишту ОШ “Мирко Томић” у Обрежу бити одржана друга по реду привредно – туристичка манифестација “Џемијада”. Организатор је Удружење жена “Јухорске виле”, уз подршку општине Варварин, али и великог броја спонзора.

Право учешћа на “Џемијади” имају сва удружења грађана, јавна и приватна предузећа, појединци, а важно је и напоменути да не постоје ограничења када је у питању воће које ће такмичари користити приликом припреме џема и не постоје ограничења када је у питању број чланова у једној такмичарској екипи.

Поред такмичарског дела, посетиоце “Џемијаде” очекује и богат културно – уметнички програм у организацији КУД-а “Коло”, концерт народне музике, модна ревија, хумористички програм, а сама манифестација поприма од ове године и сајамски карактер па ће тако многи предузетници из Обрежа представити своје делатности.

За најукуснији џем, који ће оцењивати стручна комисија, припремљене су и богате награде, а поред првог, другог и трећег места организатори су припремили и награду изненађења. Такође, златник обећан првој беби рођеној у 2020. години овом приликом биће уручен малишану рођеном те године.

Заинтересовани за учешће на другој по реду обрешкој “Џемијади”, али и за све информације, као и за помоћ при организацији, могу се јавити на број телефона 062/172-3-553.

“Џемијадом” у Обрежу почиње занимљиво лето у Темнићу богато разноврсним гастрономским манифестацијама попут “Купусијаде”, “Врденовачких дана”, “Гулашијаде”, као и догађаја посвећених историји темнићког краја, али… о томе више информација у наредним данима и недељама.

3.7 3 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x