Општина Варварин обезбедила нову опрему педијатрији Дома здравља “Др Властимир Годић”

Приликом недавне посете представника општинске власти Дому здравља “Др Властимир Годић” и уручења донације у виду медицинске опреме, председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић обећала је донацију и Служби за здравствену заштиту деце и омладине која је и реализована и педијатријска служба варваринског Дома здравља је опремљена новим апаратима.

“Приликом обиласка нашег Дома здравља и уручења опреме обезбеђене од стране општинског Савета за координацију послова безбедности саобраћаја Служби хитне помоћи, ми смо обишли све просторије Дома здравља “Др Властимир Годић”, погледали шта је потребно обезбедити за бољи рад педијатрије и тада смо обећали да ће локална самоуправа издвојити средства за опремање истих”, подсећа председница варваринске општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она наводи да је набављен нови ЕКГ апарат, прилагођен за најмлађе пацијенте, а како до сад такав уређај овде није постојао малишани су на ЕКГ прегледе морали да иду на општу праксу. Набављено је и још неколико медицинских апарата којима ће служба која брине о здрављу најмлађих веома побољшати квалитет свог рада.

“Општина Варварин је издвојила 500.000,00 динара за опремање дечијег одељења у Дому здравља и купили смо, поред новог ЕКГ апарата и стерилизатор који је недостајао, као и дигиталну вагицу за мерење малих беба, са висинометром, односно дужинометром, али и дигиталну вагу за мерење веће деце, такође са висинометром”, наглашава председница општине и додаје да ће се локална самоуправа и у наредном периоду трудити да опрема Дом здравља новом медицинском опремом.

На донацији и одличној сарадњи са представницима локалне власти захвалила се педијатар варваринског Дома здравља, др Снежана Станојевић.

“Од опреме смо добили 5 беби пултова који нису мењани више од десет година, тако да ће деца бити срећнија и имаћемо мање проблема приликом прегледа, добили смо дигиталне ваге за мерење мале деце и за мерење веће деце, као и стерилизатор, који нам је био неопходан, али и нов ЕКГ апарат. То су све дигитализовани и осавремењени апарати и надам се ефикаснијем прегледу деце овим апаратима”, поручила је др Снежана Станојевић.

Директорка Дома здравља “Др Властимир Годић”, др Јасмина Ракић, упутила је захвалност и компанији “Медипро МПМ” на донацији апарата за мерење притиска код мале деце. Она објашњава да се ради о специјализованом апарату за мерење притиска, са три манжетне, па је тако прилагодљив за различите старосне узрасте малишана.

Са улагањем у здравство у општини Варварин наставиће се и у наредном периоду, а у протекла два месеца, од стране локалне самоуправе, у ову здравствену установу уложено је нешто више од 700.000,00 динара.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x