Потписани уговори са 32 корисника за субвенционисање мера енергетске санације

Средства путем јавног конкурса за субвенционисање енергетске санације стамбених зграда и станова ове године су добила 32 корисника у општини Варварин. Уговоре са њима потписала је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић и истакла да ће средства за ове намене у наредној години бити повећана.

Општина Варварин први пут реализује овај програм, а председница општине примећује да је интересовање грађана веома велико и зато ће локална самоуправа у наредну годину ући са још амбициознијим плановима, када су мере енергетске санације у питању.

“Наредне године општина Варварин ће за енергетску санацију стамбених зграда и станова одвојити дупло више средстава него ове године, 4 милиона динара обезбедиће локална самоуправа, очекујемо још толико од стране Министарства рударства и енергетике, тако да ће нашим грађанима за ове мере бити доступно 8 милиона динара и сигурна сам да ће интересовање бити још веће, у односу на ову годину”, рекла нам је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Да је овај пројекат, који заједнички реализују локална самоуправа и Управа за финансирање и подстицање енергетске ефикасности Министарства рударства и енергетике, од изузетног значаја за грађане сведочи и један од потписника уговора, Владан Максимовић.

“Значи пуно, јер ми је котао на чврсто гориво процурео, требао сам да заменим котао и с обзиром да је износ прилично велики чуо сам за субвенције, конкурисао сам, врло брзо скупио документацију, уз помоћ радника Општинске управе који су ми помогли, за подношење захтева и врло лако и брзо је све одрађено и добио довољно средстава да извршим замену тог котла”, објаснио нам је Максимовић.

Општина Варварин наставиће и у наредној години са подршком грађанима у виду субвенција за енергетску санацију стамбених објеката, а ради уштеде применом мера које за циљ имају повећање енергетске ефикасности.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x