Завршена “Жупска берба”, богат програм за више десетина хиљада посетилаца

Овогодишња “Жупска берба” протекла је у реализацији врхунских програма и посети више десетина хиљада људи из Расинског округа, целе Србије и суседних земаља. Винари и виноградари су се похвалили својим врхунским специјалитетима, као и бројне печењаре и продавци разноврсних роба и услуга.

После два дана, богат програм је реализован и у суботу и недељу, као ударне дане ове вишедеценијске традиционалне привредно – туристичке манифестације. Под називом “Хеј поведи весело” одржан је Дечији фестивал фолклора, а затим традиционална “Жупска свадба”. После свечаног дефилеа центром Александровца, за публику је приређен Међународни фестивал фолклора.

У Музеју винарства и виноградсрства представљена је књига “Виноградарство у средњевековнoј Србији” Марине Штетић, затим је концерт одржао Жељко Самарџић представивши своје многобројне хитове, а на велико одушевљење његових обожаватељки и обожавалаца. Било је то величанствено музичко вече познатог естрадног уметника, које чак ни киша није могла да поквари. Углас су певани његови највећи хитови и то је била права посластица која ће се дуго, дуго памтити.

Последњи дан овогодишње “Жупске бербе” био је предвиђен за народне песме и игре. Дечији фестивал фолклора и Међународни фестивал фолклора су својим песмама и играма развеселили поклонике жупске капљице божанског напитка.

Овогодишњу, 57. по реду “Жупску бербу”, затворила је група “Рибља чорба”, чији је концерт на сцени код Фонтане вина у центру ове поткопаоничке варошице, а српске престонице грожђа и вина, очарао Жупљане и њихове госте.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x