05. март рок за регулисање статуса трофејног оружја

Новим законом о оружју и муницији, који се примењује од 05. марта 2016. године, није предвиђен оружани лист са правом коришћења туђег ловачког оружја, тако да су ови оружани листови престали да важе од 06. септембра 2016. године па се тим поводом обавештавају грађани да Полицијској станици Варварин, на шалтеру број 5, врате оружане листове који су издати са правом коришћења туђег ловачког оружја.

С обзиром на то да новим законом о оружју и муницији није предвиђено држање трофејног оружја, потребно је да грађани, у законом предвиђеном року од годину дана, а од дана почетка примене новог закона, поднесу захтеве и регулишу статус трофејног оружја. Физичка лица која поседују оружје за које им је издато одобрење за држање трофејног оружја дужна су да до 05. марта 2017. године оружје пререгиструју, продају, онеспособе или предају без накнаде у корист Републике Србије.

Додатне информације могу се добити на шалтеру број 5 Полицијске станице Варварин, или путем телефона 037/787-010 и 037/787-138 (локал 303), наводи се у саопштењу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x