Амбасадор Индије у Србији посетио Врњачку Бању, отварају се нови путеви сарадње

Недавна посета индијског амбасадора у Републици Србији Санџива Колија имала је велики публицитет и интересовање јавности, нарочито у најавама шире сарадње индијских пословних људи са Општином Врњачка Бања. Уваженог индијског амбасадора у Републици Србији примио је и разговарао са њим у свом кабинету председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, а током тродневне посете амбасадор Санџив Коли обишао је Специјалну болницу “Меркур”, Замак културе и Централни бањски парк.

“Врњачка Бања је прелепо место и требао сам овде раније доћи. Наши пословни људи из Индије успешно већ четири године сарађују са општином Врњачка Бања у области спортског туризма, а моја посета је прилика да наставимо разговоре на ту тему. Мислим да има доста простора за нашу проширену сарадњу у другим областима, на пример у области здравственог туризма где вреди инвестирати, као и долазак већег броја наших туриста из Индије у Врњачку Бању. Услов је боља конекција наших и српских Туристичких агенција, а разговарали смо и о организацији посете господина Ђуровића и делегације привредника Врњачке Бање Индији, са нашим пословним људима”, истакао је амбасадор Индије у Србији Санџив Коли изразивши наду за наставак даље интензивне сарадње.

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић захвалио је уваженом амбасадору на посети и интересовању за будућу већу сарадњу са Врњачком Бањом и напоменуо да посета делегације Врњачке Бање Индији треба бити у оквиру делегације Србије.

“Имали смо пре три године одличан посао уговорен са једном индијском породицом која је власник средње школе и сувласник дела Факултета. Они су у Врњачку Бању довели преко 200 средњошколаца који су овде имали часове физичког образовања у нашим спортским објектима”, подсетио је Бобан Ђуровић и нагласио да се та сарадња наставља и да се показала као одличан пројекат, али су гости тада истакли и да им Врњачка Бања заиста одговара.

Поменута индијска породица је затим купила хектар и 17 ари земљишта у центру Бање, а идеја им је да ту буде изграђен индијски хотел за њихове потребе где ће доводити студенте који ће ту радити на студентским програмима по неколико недеља.

“Да бисмо направили проходност наше туристичке привреде и Туристичких агенција из Србије и Врњачке Бање, тражићемо као и увек повезивање са неким сличним компактибилним туристичким местом у Индији. Уједно, била би то изузетна могућност промоције на индијском тржишту”, нагласио је председник врњачке општине Бобан Ђуровић и изразио очекивање да ће се наставити са успешном сарадњом и реализацијом идеја и у наредном периоду.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x